Kantoorruimte huren in Rotterdam

Kantoorruimte huren in Rotterdam

Rotterdam is de tweede grootste stad van Nederland. Over het algemeen liggen kantoordistricten in Nederland in de buitenwijken van een stad vanwege de monumentale status. Dit geldt alleen niet voor Rotterdam. Nadat veel gebouwen in de Tweede Wereldoorlog waren gesloopt en beschadigd werd de binnenstad van Rotterdam een speeltuin voor stedenbouwkundigen en architecten. Het Rotterdam Central Business District (RCBD) definieert het stadscentrum van Rotterdam en wordt gezien als het zakelijke district van de havenstad. Wil je flexibele kantoorruimte huren binnen een bestaand kantoorpand? Diverse operators bieden mogelijkheden om vanaf 1 werkplek te huren. Huurders kunnen zelf kijken welke locatie passend is aangezien er op diverse locaties flexibele kantoorconcepten zijn ontwikkeld.

Bekijk hier het meest actuele kantoorruimte aanbod in Rotterdam.

De Rotterdamse kantoorlocaties

De kantoorlocatie Central Business District (CBD) bestaat veelal uit hoge en grote gebouwen met kantoorruimte die zijn gelegen aan de Weena. In het zakelijke district zijn veel grote kantoorgebruikers gevestigd. Uniek aan het moderne zakencentra CBD is de ligging in het stadscentrum, nabij het Centraal Station. Rotterdam Noord ligt aan de noordzijde van het spoornetwerk in Rotterdam en is uitstekend bereikbaar vanuit het Central Business District en het centrum. De prijzen voor het huren van kantoorruimte liggen hier ook iets lager in vergelijking met deze twee gebieden. Hierdoor trekt Rotterdam Noord veel stichtingen en bedrijven uit de creatieve industrie aan. In de Waalhaven heeft tot de jaren negentig voornamelijk haven gerelateerde en industriële activiteiten plaatsgevonden. In de 21ste eeuw werd de Waalhaven uitgebreid met opgespoten land waar een reeks moderne kantoorgebouwen zijn opgetrokken. Het gebied trekt voornamelijk bedrijven die gerelateerd zijn aan de Rotterdamse haven. Radio Holland Group, Hupack Holding en Total Produce zijn huurders in de de Waalhaven.

Flexibele kantoorconcepten in Rotterdam

De kantorenmarkt in het centrum van Rotterdam is geconcentreerd rondom de bekende straten Coolsingel en Blaak. In de omgeving van deze levendige stadsstraten zijn veel internationale en nationale onderneming gevestigd, van banken en verzekeringsmaatschappijen tot advocatenkantoren. Dit komt mede door de uitstekende bereikbaarheid, zowel per auto als openbaar vervoer. Aan de Coolsingel 6 wordt flexibele kantoorruimte aangeboden binnen het kantoorpand voorzien van alle benodigde faciliteiten. Denk hierbij aan een bemande receptie, koffie faciliteiten en razendsnel internet. Steeds meer kantoorgebruikers kiezen voor flexibiliteit. In diverse gebouwen zoals de oude Van Nelle fabriek en in het kantoorgebouw Willemswerf wordt flexibele kantoorruimte aangeboden. Ideaal voor kleinere ondernemingen of start-ups die willen groeien.

Perspectief van Rotterdam

De Gemeente Rotterdam heeft het voornemen om voor 2023 het aanbod van huidige kantoren en nieuwbouwplannen terug te brengen met een totale oppervlakte van 1 miljoen vierkante meter. De focus ligt op het verbeteren van het huidige aanbod. Alleen op zogenoemde grootstedelijke toplocaties is het nog toegestaan om de voorraad uit te breiden met nieuwbouw. Hierdoor zal het aanbod van kantoorruimte de komende jaren ongeveer gelijk blijven.

Bekijk het meest actuele aanbod in de verhuur of verkoop van kantoorruimte in Rotterdam op onze aanbodpagina.

 

Kantoorruimte huren in een andere stad?

Kantoorruimte huren Den Haag – Kantoorruimte huren UtrechtKantoorruimte huren AmsterdamKantoorruimte huren BredaKantoorruimte huren Eindhoven

Reageren is niet mogelijk