Kantoorruimte huren in Breda

Kantoorruimte huren in Breda

Het centrum van Breda biedt ruim een derde van de totale kantorenvoorraad en is een multifunctionele locatie met een mix van oude en nieuwe gebouwen. In 2015 werd het nieuwe treinstation van Breda opgeleverd, een grootschalige transport hub waarin ruim 21.300 m2 kantoren is geïntegreerd. De hogesnelheidslijn tussen Parijs en Amsterdam doet eerst Breda Centraal aan waardoor Breda Centrum gezien kan worden als de entree van Nederland. Dit maakt het tot een interessante locatie voor zowel nationale als internationale bedrijven. Binnen diverse kantoorgebouwen wordt flexibele kantoorruimte aangeboden met uitstekende faciliteiten. Van een bemande receptie tot vergaderzalen en uitgebreide lunchfaciliteiten. Sommige kantoren zijn zelfs 24 uur per dag toegankelijk om alle soorten ondernemers te kunnen faciliteren.

Bekijk hier het meest actuele kantoorruimte aanbod in Breda.

Breda in transformatie

Voor het derde jaar op rij is het aanbod van kantoorruimte in Breda afgenomen. Dit komt mede door transformatie naar woningen. De gemeente is echter kritisch op deze transformaties om ervoor te zorgen dat er voldoende aanbod blijft voor kantoorgebruikers. Dit heeft ervoor gezorgd dat het kantoorgebouw aan de Edisonstraat 60 niet wordt gesloopt voor woningbouw maar is verkocht aan bouwbedrijf Sprangers voor eigen gebruik. Daarnaast zijn gebruikers in Breda voornamelijk op zoek naar hoogwaardige kantoorruimte. Hoewel het centrum en stationsgebied veel huurders trekken door de faciliteiten en locatie is juist hier relatief weinig aanbod van hoogwaardige kantoren. Het kantoren- en bedrijventerrein Hoogeind en Moleneind heeft te maken met een overaanbod van kantoorruimte en er vindt weinig verhuuractiviteit plaats.

Voordelen van kantoorruimte in Breda

De kantoren in het stationsgebied en centrum van Breda hebben uitstekend transportverbindingen door de ligging nabij het treinstation. Hierdoor zijn steden en als Antwerpen en Amsterdam goed te bereiken. De bereikbaarheid per auto is goed, zowel via de A16 als de A27. Er worden diverse flexibele kantoorconcepten aangeboden in het centrum. In het monumentale kantoorgebouw ‘De Drie Hoefijzers’ aan de Ceresstraat 13 wordt prachtig ingerichte kantoorruimte aangeboden en vergaderruimtes. Er zijn kantoorkamers beschikbaar vanaf 1 werkplek. Nabij het kantoren- en bedrijventerrein Hoogeind en Moleneind wordt flexibele kantoorruimte aangeboden aan de Takkebijsters 3. Het kantoorgebouw biedt ruimte aan kleine zelfstandige ondernemingen. De kantorenmarkt in de omgeving van de Ettensebaan en de Tramsingel, ten westen van het centrum van Breda, is kleinschalig en voornamelijk in trek bij kleine lokale huurders. Dino Breda, momenteel gevestigd tegenover de Mediamarkt, huurt kantoorruimte aan de Ettensebaan en gaat verder onder de naam BredAqua. Andere mooie huurtransacties die tot stand zijn gekomen zijn is de verhuizing van Schipper Accountants naar Breda. Drie regionale kantoren worden samengevoegd en circa 60 werknemers zullen gaan werken in het voormalige kantoorgebouw van PwC aan de Rat Verleghstraat, met een oppervlakte van ca. 2.650 m². Het internationale bouwbedrijf Züblin huurt circa 1.400 m² in het kantoorpand aan de Lage Mosten. Voorheen was het hoofdkantoor gevestigd in Vlaardingen. Voormalig huurder Opel Nederland huurt nu kantoorruimte aan de Topaasstraat in Breda.

Perspectief van Breda

In het stationsgebied zullen nieuwe kantoren ontwikkeld worden. Dit moet zorgen voor voldoende dynamiek op de populaire kantorlocaties, het stationsgebied en het centrum. Daarnaast ligt de focus op het ontwikkelingen van hoogwaardige kantoorruimte.

De gepresenteerde informatie is gebaseerd op SpringBase.

Bekijk het meest actuele aanbod in de verhuur of verkoop van kantoorruimte in Breda op onze aanbodpagina.

 

Kantoorruimte huren in een andere stad?

Kantoorruimte huren EindhovenKantoorruimte huren RotterdamKantoorruimte huren Den HaagKantoorruimte huren UtrechtKantoorruimte huren Arnhem 

Reageren is niet mogelijk