Meet Stijn de Blaaij, Managing Partner Spring Real Estate

Meet Stijn de Blaaij, Managing Partner Spring Real Estate

Elke maand stellen we een ervaren vastgoedadviseur enkele vragen over de huidige trends en uitdagingen binnen de bruisende vastgoedmarkt. Ontdek wat hen motiveert, hoe zij de toekomst van de vastgoedsector zien en welke innovaties en ontwikkelingen de markt zullen vormen.

Vandaag stelden wij Stijn de Blaaij, Managing Partner Spring Real Estate, 5 vragen over de Vastgoedmarkt. Benieuwd naar zijn reactie? Lees dan snel verder!

 

Waar krijg je energie van in je werk?

Het is waarschijnlijk een open deur, maar de transactie blijft het mooiste moment van ons werk. En hoe meer moeite het me heeft gekost om partijen samen te brengen, hoe groter de voldoening.

 

Vraag van Edgar: Wat zijn wat jou betreft de 2 belangrijkste kansen voor Spring Real Estate als organisatie de komende 3 jaren?

Ik zie heel veel kansen in de vastgoedsector en daarmee specifiek voor Spring. Twee wil ik er uitlichten: 1. Diversificatie. Beleggers gaan steeds breder naar vastgoed kijken om hun risico’s te spreiden. Door alle niches op te vullen kunnen wij onze opdrachtgevers helpen die afwegingen te maken én uit te voeren. 2. AI gaat een game changer worden in het gebruik van data. En het mes snijdt aan twee kanten: Het gaat al het handwerk uit het verzamelen en ordenen van data wegnemen, hierdoor blijft er meer tijd over voor de core business. En de kwaliteit van de data zal beter en bruikbaarder worden, waarmee ook onze opdrachtgevers beter geholpen kunnen worden.

 

Welke ontwikkelingen gaan op de middellange termijn een grote invloed op de vastgoedsector hebben?

Laten we beginnen met de usual suspects: verduurzaming en de stand van de rente. Maar voor de iets langere termijn moeten we vooral kijken naar geopolitieke ontwikkelingen die grote invloed op de economie kunnen krijgen. Uiteindelijk zijn, met name voor het commercieel onroerend goed, macro economische ontwikkelingen de belangrijkste drijver.

 

Wat is je geheime tip voor vastgoedeigenaren om een onderscheidend product te maken?

Begin eerst met je gebouwconcept. Ik zie vaak renovatieplannen voorbijkomen waarbij een gebouw keurig is opgeknapt, maar daardoor 13 in een dozijn is geworden en alsnog niet verhuurt. Een belegger zei ooit tegen mij: “leegstand maakt niet uit, al loopt het op tot 50%. Als je zorgt dat je bij de beste 50% zit, komen ze alsnog naar jou. Zorg er altijd voor dat je het mooiste meisje van de klas bent.” En ook in deze markt werkt het nog steeds. In de moeilijke deelgebieden zijn het de gebouwen waar alles klopt die alsnog prima presteren.

 

Welke vraag zou jij aan Thijmen willen stellen?

Thijmen is een van onze grote talenten en doordat hij nog redelijk jong is, benadert hij alles met een frisse blik. Mijn vraag is daarom: over welke gebruiken in de vastgoedsector heb je je het meest verbaasd in je eerste jaar?

 

Meer weten over team Agency? Lees hier de blog van:

Edgar Willems 
Steven Struijs
Bastiaan Olfers 
Rolf vermeer
Pim van den Broek 
Wessel van der Veen  
Lara Jenner 
Ivar Hillerström

Reageren is niet mogelijk