Meet Bastiaan Olfers, Vastgoedadviseur Spring Serviced Offices

Meet Bastiaan Olfers, Vastgoedadviseur Spring Serviced Offices

Elke maand stellen we een ervaren vastgoedadviseur enkele vragen over de huidige trends en uitdagingen binnen de bruisende vastgoedmarkt. Ontdek wat hen motiveert, hoe zij de toekomst van de vastgoedsector zien en welke innovaties en ontwikkelingen de markt zullen vormen.

Vandaag stelden wij Bastiaan Olfers, Vastgoedadviseur Spring Serviced Offices, 5 vragen over de Vastgoedmarkt. Benieuwd naar zijn reactie? Lees dan snel verder!

Wat vind je het leukst aan je werk als vastgoedadviseur?

Het leuke aan mijn job vind ik de diversiteit van mijn werkzaamheden. De verhuur van Serviced offices is echt een opkomend alternatief op de traditionele kantorenmarkt. Zo help ik aan de verhurende kant de vormgeving van de propositie omtrent strategie en pricing en help ik de huurders bij het vinden naar de juiste kantoorruimte.

Vraag die Rolf aan jou heeft gesteld: Wat is het leukste dat jij bij Spring Real Estate hebt meegemaakt met een van je opdrachtgevers?

Denk dat dit een van de uit de hand gelopen borrels moet zijn, maar ja welke..

Met welke huurderswensen worden nog te weinig rekening gehouden door eigenaren?

Als ik dit even reflecteer op de verhuur van Serviced Offices, dan zie ik voornamelijk dat het vergaderen in de algemene ruimtes, cq vergaderruimtes zorgt voor irritatie onder huurders. Dit dient beter gefaciliteerd te worden door in aantal uitwijkmogelijkheden op te schalen of gebruik te maken van technologische oplossingen om een betere flow te bewerkstelligen.

Welke ontwikkelingen gaan op de middellange termijn een grote invloed op de vastgoedsector hebben?

  1. Veranderende werkpatronen

De opkomst van flexibel werken en de expansie van hybride werkmodellen gaan een nog grotere rol spelen in de exploitatie van bedrijfsverzamelgebouwen en hoe er efficiënter gebruik gemaakt gaat worden van de beschikbare ruimte.

2. Duurzaamheid als Prioriteit

Duurzaamheid wordt nog veel belangrijker, met grotere aandacht voor energie-efficiëntie en groene bouwmethoden. Zo wordt duurzaamheid nu primair beoordeeld op basis van de daadwerkelijke (energie)prestatie van gebouwen. Het gaat niet langer alleen om de ‘groene’ uitstraling, maar om meetbare duurzaamheidsprestaties. Dit gaat in de toekomst nog een grotere rol spelen.

3. Technologische Innovaties

De gebruikers ervaring van huurders gaat een nog grotere rol spelen. Vooral technologie gaat hier een nog grotere rol in spelen om slimme gebouwen te creëren.

Vooral IoT, en data-analyse zullen zorgen voor een efficiënter beheer en een verbetering in de gebruikerservaring.

Welke vraag zou jij aan Steven willen stellen?

Wat is het bizarste wat je ooit hebt meegemaakt tijdens een bezichtiging?

Reageren is niet mogelijk