Meet Edgar Willems, Partner Spring Agency Utrecht

Meet Edgar Willems, Partner Spring Agency Utrecht

Elke maand stellen we een ervaren vastgoedadviseur enkele vragen over de huidige trends en uitdagingen binnen de bruisende vastgoedmarkt. Ontdek wat hen motiveert, hoe zij de toekomst van de vastgoedsector zien en welke innovaties en ontwikkelingen de markt zullen vormen.

Vandaag stelden wij Edgar Willems, Partner Spring Spring Agency Utrecht, 5 vragen over de Vastgoedmarkt. Benieuwd naar zijn reactie? Lees dan snel verder!

Wat vind je het leukst aan je werk?

Eigenlijk is dat de acquisitie. Dat zijn de momenten waarop je met nieuwe organisaties en met name met nieuwe mensen in contact komt.

Leuk om te horen dat elke organisatie en elke persoon weer een eigen verhaal heeft. Persoonlijk probeer ik altijd wel een “klik’ te krijgen met mijn opdrachtgevers. Dat maakt het werken aan de opdracht, ervan uitgaande dat je die binnenhaalt, stukken leuker.

Vraag die Steven aan jou heeft gesteld: Wat zijn naar jouw idee de voornaamste verschillen tussen de Utrechtse Vastgoedmarkt en Amsterdamse Vastgoedmarkt?

Hoewel ik de Amsterdamse vastgoedmarkt natuurlijk niet zo goed ken als de Utrechtse Vastgoedmarkt, zijn er natuurlijk de “standaard” verschillen zoals de grootte van de markt en een verschil in huurprijzen, opnameniveaus etc.

Ik denk wel dat als je kijkt naar de leegstandspercentage dat Utrecht een krappere markt heeft dan Amsterdam op dit moment. Er is hier een gebrek aan voldoende kwalitatief hoogwaardige kantoren in het stationsgebied.

Van welke ontwikkelingen had je hoge verwachtingen, maar zijn niet uitgekomen?

Technologische ontwikkelingen zijn en komen er nog meer natuurlijk in de vastgoedmarkt. Maar ik had toch wel meer verwacht van “relatief eenvoudige” vernieuwingen als je bijvoorbeeld kijkt naar het werk van een makelaar.

Ik zie nog maar relatief weinig makelaars met een Ipad tijdens een bezichtiging, laat staat een VR bril of een virtuele rondleiding op afstand. Of alle info digitaal tot zijn beschikking heeft.

Vaak is het toch nog “old school” waarbij de makelaar een PI heeft uitgeprint en niet alle vragen gelijk kan beantwoorden. Dat kan nog een stuk efficiënter!

Leuk om de zien in Garden House was dat de documenten die Maaq heeft gemaakt gescand kunnen worden (QR code) en je dan in direct in de virtuele omgeving komt!

Verwacht je dat thuiswerken de komende jaren meer of minder gaat worden?

Je stelt de vraag aan de verkeerde persoon vrees ik. Ik werk namelijk nooit thuis..

Duidelijk is dat sinds Corona thuiswerken in een versnelling is gekomen en dat dit ook een structureel karakter heeft gekregen.

Of het meer of minder wordt hangt sterk af van de sector, type organisatie, type werk en type persoon. Volgens mij is het aantal thuiswerkers niet substantieel toegenomen, maar wel het aantal dagen dat deze mensen thuiswerken.

Wat interessant is wat nu de gevolgen zijn van dit thuiswerken. Niet zozeer voor werk specifiek, het biedt ook weer kansen voor ons werk, maar in bredere zin als het gaat om de gevolgen voor wonen, werken en mobiliteit.

Welke vraag zou jij aan Stijn willen stellen?

Wat zijn wat jou betreft de 2 belangrijkste kansen voor Spring Real Estate als organisatie de komende 3 jaren?

Benieuwd naar Stijn zijn antwoorden? In februari zal hij alle vragen beantwoorden!

Steven Struijs
Pim van den Broek 
Bastiaan Olfers 
Wessel van der Veen  
Rolf vermeer
Stijn de Blaaij
Lara Jenner 
Wouter Westgeest
Edgar Willems 
Ivar Hillerström

Reageren is niet mogelijk