Union Street verwerft Spaarneplein van Whitewood / DW Partners

Union Street verwerft Spaarneplein van Whitewood / DW Partners

Union Street Investments heeft het multifunctionele complex aan het Spaarneplein 2 in Den Haag aangekocht van Whitewood en DW Partners, bestaande uit circa 13.000 m² kantoorruimte en 6.000 m² datacenter. Union Street is een platform dat in 2015 is opgericht als toonaangevend vastgoedfonds dat investeert in verschillende Nederlandse vastgoedmarkten. Union Street is opgericht door en in eigendom van Monarch Alternative Capital LP, een vastgoedinvesteerder uit New York.

Spaarneplein bestaat uit een karakteristiek en rijksmonumentaal kantoorgebouw dat in 1921 gebouwd is ten behoeve van de Postcheque- en Girodienst. Het complex is in 1937 uitgebreid met kantoorruimte op de hoek van de Zwetstraat en de Dintelstraat. Na het vertrek van de Girodienst heeft Ziggo het complex in gebruik genomen en in 1990 aangevuld met een datacenter aan de achterzijde. Het totale complex is 19.197 m² en wordt anno 2019 onder meer gehuurd door New World Campus en Ziggo.

Met de acquisitie van het Spaarneplein 2 heeft Union Street haar groeiende vastgoedportefeuille in Nederland verder uitgebreid.

Union Street werd commercieel geadviseerd door Spring Real Estate tijdens deze transactie. Spring Real Estate zal tevens verantwoordelijk zijn voor het asset management van het gebouw. Daarnaast werd Union Street juridisch geadviseerd door Loyens & Loeff. Whitewood en DW Partners werden juridisch geadviseerd door AKD en fiscaal geadviseerd door PWC.

Indien u meer informatie wilt ontvangen over de transactie of de beschikbare ruimte in het kantoorgebouw neem dan vrijblijvend contact op met Sjors van Iersel of Wouter Westgeest (Spring Real Estate).

Spring Real Estate

Spring Real Estate is een landelijke vastgoed adviesorganisatie met een team van hoogopgeleide en analytisch geschoolde medewerkers. Het bedrijf is acht jaar geleden opgericht en in recordtijd uitgegroeid tot een ‘Top 15’ -bedrijf in de Nederlandse vastgoedmarkt.

Spring onderscheidt zich door het gebruik van technologie en data in combinatie met een sterke focus op langetermijnrelaties. Op deze manier verwezenlijkt Spring​​gestructureerd data gedreven advies voor haar opdrachtgevers.

Union Street Investments

Union Street Investments is een platform dat in 2015 door Monarch Alternative Capital LP is opgezet. Het fonds richt zich op de aankoop van hoogwaardige kantoorgebouwen door heel Nederland. Union Street wordt uitsluitend gemanaged door Spring Real Estate. Spring Real Estate zal de portefeuille verder optimaliseren door actief asset management. Union Street heeft momenteel twaalf gebouwen in eigendom met een totaal oppervlakte van 99.200 m², waaronder kantoorgebouwen in Amsterdam, Rotterdam en Den Haag. Union Street streeft naar een verdere uitbreiding van haar Nederlandse vastgoedportefeuille.

Reageren is niet mogelijk