Union Street verwerft kantoorgebouw in Eindhoven en distributiecentrum in Venlo

Union Street verwerft kantoorgebouw in Eindhoven en distributiecentrum in Venlo

Union Street Investments heeft een kantoorgebouw in Eindhoven en Venlo aangekocht van Propertunity NL. Union Street is een platform dat in 2015 is opgericht als toonaangevend vastgoedfonds dat investeert in verschillende Nederlandse vastgoedmarkten. Union Street is opgericht door en in eigendom van Monarch Alternative Capital LP, een vastgoedinvesteerder uit New York.

In Venlo heeft Union Street een kantoor- en bedrijfsruimte aangekocht gelegen aan de Hudsonweg 5-9 op het bedrijventerrein Trade Port West. Het heeft een totale oppervlakte van circa 910 m² kantoorruimte en circa 8.120 m² bedrijfsruimte, alsmede 50 parkeerplaatsen. Venlo wordt gebruikt als cold storage facility en is verhuurd een drie huurders. Het 3.591 m² grote kantoorgebouw in Eindhoven is gelegen aan de Marconilaan 16 in de kantoorlocatie Strijp/Woensel. Het kantoorgebouw is momenteel grotendeels verhuurd aan IT bedrijf ISAAC.

Met de acquisitie van dit object heeft Union Street haar groeiende vastgoedportefeuille in Nederland verder uitgebreid.

Union Street werd commercieel geadviseerd door Spring Real Estate tijdens deze transactie. Spring Real Estate zal tevens verantwoordelijk zijn voor het asset management van het gebouw. Daarnaast werd Union Street juridisch geadviseerd door Loyens & Loeff. Propertunity NL werd commercieel geadviseerd door BNP Paribas Real Estate en juridisch geadviseerd door A&O.

Indien u meer informatie wilt ontvangen over de transactie of de beschikbare ruimte in het kantoorgebouw neem dan vrijblijvend contact op met Sjors van Iersel (Spring Real Estate).

Spring Real Estate

Spring Real Estate is een landelijke vastgoed adviesorganisatie met een team van hoogopgeleide en analytisch geschoolde medewerkers. Het bedrijf is acht jaar geleden opgericht en in recordtijd uitgegroeid tot een ‘Top 15’ -bedrijf in de Nederlandse vastgoedmarkt.

Spring onderscheidt zich door het gebruik van technologie en data in combinatie met een sterke focus op langetermijnrelaties. Op deze manier verwezenlijkt Spring​​gestructureerd data gedreven advies voor haar opdrachtgevers.

Union Street Investments

Union Street Investments is een platform dat in 2015 door Monarch Alternative Capital LP is opgezet. Het fonds richt zich op de aankoop van hoogwaardige kantoorgebouwen door heel Nederland. Union Street wordt uitsluitend gemanaged door Spring Real Estate. Spring Real Estate zal de portefeuille verder optimaliseren door actief asset management. Union Street heeft momenteel twaalf gebouwen in eigendom met een totaal oppervlakte van 99.200 m², waaronder kantoorgebouwen in Amsterdam, Rotterdam en Den Haag. Union Street streeft naar een verdere uitbreiding van haar Nederlandse vastgoedportefeuille.

Monarch Alternative Capital

Monarch Alternative Capital LP is opgericht in 2002 en investeert wereldwijd met circa 5 miljard aan beheerd vermogen. Monarch investeert primair in opportunistische of distressed bedrijfsobligaties, vastgoed, special situations credit en andere delen van de kredietmarkt. Monarch heeft met haar strategie al meer dan 40 miljard geïnvesteerd met behoud van een consistente en herhaalbare aanpak. Monarch heeft 69 werknemers verdeeld over haar kantoren in New York en London, waaronder 23 investment professionals. Monarch heeft een lange en succesvolle investeringsgeschiedenis in opportunistisch onroerend goed in vastgoedmarkten die aan hun kernprincipes voldoen. Daarin onderhoudt Monarch substantiële relaties met lokale partners en adviseurs die in staat zijn om waarde toe te voegen aan hun portefeuille.

Reageren is niet mogelijk