info@springrealestate.nl   +31 (0)20 658 95 98   Amsterdam | Den Haag | Oost-Nederland
Union Street verkoopt Winkelcentrum Diezerpoort in Zwolle

Union Street verkoopt Winkelcentrum Diezerpoort in Zwolle

Spring Real Estate heeft namens Union Street Investments het kantoor- en winkelcomplex Diezerpoort in Zwolle verkocht aan Lenferink Groep Zwolle. Union Street is een platform dat in 2015 is opgericht als toonaangevend vastgoedfonds dat investeert in verschillende Nederlandse vastgoedmarkten. Union Street is opgericht en in eigendom van Monarch Alternative Capital LP, een vastgoedinvesteerder uit New York.

Het kantoor- en winkelcomplex Diezerpoort bestaat uit circa 7.000 m² winkelruimte en beschikt over circa 4.700 m² kantoorruimte, verdeeld over vier verdiepingen. Het is gelegen in het centrum van Zwolle, op de hoek van de Burgemeester Drijbersingel en het Kleine Grachtje. Momenteel is het kantoor- en winkelcomplex verhuurd aan elf verschillende huurders, waaronder Lidl, Kruidvat, de Ahold Group en De Stentor.

Union Street werd commercieel geadviseerd door Spring Real Estate en Cushman & Wakefield. Daarnaast werd Union Street juridisch geadviseerd door Loyens & Loeff. Lenferink Groep werd commercieel geadviseerd door M2 Capital Real Estate B.V.

Spring Real Estate

Spring Real Estate is een landelijke vastgoed adviesorganisatie met een team van hoogopgeleide en analytisch geschoolde medewerkers. Het bedrijf is acht jaar geleden opgericht en in recordtijd uitgegroeid tot een ‘Top 15’ -bedrijf in de Nederlandse vastgoedmarkt.

Spring onderscheidt zich door het gebruik van technologie en data in combinatie met een sterke focus op langetermijnrelaties. Op deze manier verwezenlijkt Spring gestructureerd data gedreven advies voor haar opdrachtgevers.

Union Street Investments

Union Street Investments is een platform dat in 2015 door Monarch Alternative Capital LP is opgezet. Het fonds richt zich op de aankoop van hoogwaardige kantoorgebouwen door heel Nederland. Met de aankoop van de Parktoren heeft Union Street in totaal 39 gebouwen aangekocht sinds 2015. Union Street wordt uitsluitend gemanaged door Spring Real Estate. Spring Real Estate zal de portefeuille verder optimaliseren door actief asset management. Union Street heeft momenteel tien gebouwen in eigendom met een totaal oppervlakte van 75.000 m², waaronder kantoorgebouwen in Amsterdam, Rotterdam en Den Haag. Union Street streeft naar een verdere uitbreiding van haar Nederlandse vastgoedportefeuille.

Monarch Alternative Capital

Monarch Alternative Capital LP is opgericht in 2002 en investeert wereldwijd met circa 5 miljard aan beheerd vermogen. Monarch investeert primair in opportunistische of distressed bedrijfsobligaties, vastgoed, special situations credit en andere delen van de kredietmarkt. Monarch heeft met haar strategie al meer dan 40 miljard geïnvesteerd met behoud van een consistente en herhaalbare aanpak. Monarch heeft 69 werknemers verdeeld over haar kantoren in New York en London, waaronder 23 investment professionals. Monarch heeft een lange en succesvolle investeringsgeschiedenis in opportunistisch onroerend goed in vastgoedmarkten die aan hun kernprincipes voldoen. Daarin onderhoudt Monarch substantiële relaties met lokale partners en adviseurs die in staat zijn om waarde toe te voegen aan hun portefeuille.

Reageren is niet mogelijk