info@springrealestate.nl   +31 (0)20 658 95 98   Amsterdam | Den Haag | Arnhem | Utrecht
Union Street verwerft portefeuille van Propertunity

Union Street verwerft portefeuille van Propertunity

Union Street Investments heeft een portefeuille aangekocht van Propertunity, bestaande uit twee gebouwen in Amsterdam en een gebouw in Zwolle. Union Street is een platform dat in 2015 is opgericht als toonaangevend vastgoedfonds dat investeert in verschillende Nederlandse vastgoedmarkten. Union Street is opgericht en in eigendom van Monarch Alternative Capital LP, een vastgoedinvesteerder uit New York.

In Amsterdam heeft Union Street kantoorgebouwen aangekocht gelegen aan de Paasheuvelweg 1 en de Elsrijkdreef 201-207. Het kantoorgebouw aan de Paasheuvelweg 1 van circa 4.400 m² is gebouwd in 2005 en momenteel verhuurd aan meerdere hoogwaardige huurders. Het kantoorgebouw gelegen aan de Elsrijkdreef 201-207 is gebouwd in 2002. Het gebouw heeft een totale oppervlakte van circa 6.750 m² en wordt grotendeels verhuurd aan Royal BAM Group.

In Zwolle heeft Union Street het winkelcentrum Diezerpoort aangekocht, bestaande uit circa 7.000 m² winkelruimte. Daarnaast beschikt het over circa 4.700 m² kantoorruimte, verdeeld over vier verdiepingen. Het winkelcentrum is momenteel verhuurd aan elf verschillende huurders. Lidl en de Ahold Group behoren tot de grootste huurders.

Met de acquisitie van deze portefeuille heeft Union Street haar groeiende vastgoedportefeuille in Nederland verder uitgebreid.

Union Street werd commercieel geadviseerd door Spring Real Estate tijdens deze transactie. Spring Real Estate zal tevens verantwoordelijk zijn voor het asset management van de portefeuille. Daarnaast werd Union Street juridisch geadviseerd door Loyens & Loeff. Propertunity werd commercieel geadviseerd door BNP Paribas en juridisch geadviseerd door Allen & Overy.

Spring Real Estate

Spring Real Estate is een landelijke vastgoed adviesorganisatie met een team van hoogopgeleide en analytisch geschoolde medewerkers. Het bedrijf is acht jaar geleden opgericht en in recordtijd uitgegroeid tot een ‘Top 15’ -bedrijf in de Nederlandse vastgoedmarkt.

Spring onderscheidt zich door het gebruik van technologie en data in combinatie met een sterke focus op langetermijnrelaties. Op deze manier verwezenlijkt Spring​​gestructureerd data gedreven advies voor haar opdrachtgevers.

Union Street Investments

Union Street Investments is een platform dat in 2015 door Monarch Alternative Capital LP is opgezet. Het fonds richt zich op de aankoop van hoogwaardige kantoorgebouwen door heel Nederland. Met de aankoop van de Parktoren heeft Union Street in totaal 39 gebouwen aangekocht sinds 2015. Union Street wordt uitsluitend gemanaged door Spring Real Estate. Spring Real Estate zal de portefeuille verder optimaliseren door actief asset management. Union Street heeft momenteel tien gebouwen in eigendom met een totaal oppervlakte van 75.000 m², waaronder kantoorgebouwen in Amsterdam, Rotterdam en Den Haag. Union Street streeft naar een verdere uitbreiding van haar Nederlandse vastgoedportefeuille.

Monarch Alternative Capital

Monarch Alternative Capital LP is opgericht in 2002 en investeert wereldwijd met circa 5 miljard aan beheerd vermogen. Monach investeert primair in opportunistische of distressed bedrijfsobligaties, vastgoed, special situations credit en andere delen van de kredietmarket. Monarch heeft met haar strategie al meer dan 40 miljard geïnvesteerd met behoud van een consistente en herhaalbare aanpak. Monarch heeft 69 werknemers verdeeld over haar kantoren in New York en London, waaronder 23 investment professionals. Monarch heeft een lange en succesvolle investeringsgeschiedenis in opportunistisch onroerend goed in vastgoedmarkten die aan hun kernprincipes voldoen. Daarin onderhoudt Monarch substantiële relaties met lokale partners en adviseurs die in staat zijn om waarde toe te voegen aan hun portefeuille

Reageren is niet mogelijk