Meet Rutger Hellegers, Vastgoedadviseur Spring Serviced Offices

Meet Rutger Hellegers, Vastgoedadviseur Spring Serviced Offices

Elke maand stellen we een ervaren vastgoedadviseur enkele vragen over de huidige trends en uitdagingen binnen de bruisende vastgoedmarkt. Ontdek wat hen motiveert, hoe zij de toekomst van de vastgoedsector zien en welke innovaties en ontwikkelingen de markt zullen vormen.

Vandaag stelden wij Rutger Hellegers, Vastgoedadviseur Spring Serviced Offices, 5 vragen over de Vastgoedmarkt. Benieuwd naar zijn reactie? Lees dan snel verder!

Waar krijg je het meeste energie van in je werk?

De verscheidenheid aan type klanten en mensen met eigen, diverse behoeften en wensen binnen de kantooromgeving van het bedrijf. Dit geeft veel zoekvragen een uniek karakter. Daarnaast de afwisseling van het werken op kantoor en op locatie en de gezelligheid en collegialiteit onderling op kantoor.

Vraag Thijmen: Rutger focust zich volledig op de full service kantorenmarkt. Daarom is mijn vraag: Door de opkomst van het nieuwe werken verandert de vraag naar kantoorruimte. Welke trends zien jullie in deze full service kantorenmarkt ten opzichte van de conventionele verhuur van kantoren?

Veel bedrijven zitten steeds meer met de handen in het haar over hoe ze de nieuwe manier van werken vorm moeten geven. Kunnen we eisen dat iedereen weer volledig naar kantoor komt, of moeten we een hybride model omarmen nu we dit deels gewend zijn?

Je ziet dat bedrijven worstelen met onder andere deze vraagstukken en hoe deze zich moeten vertalen in de nieuwe huisvestigingsstrategieën van het bedrijf en die ook nog eens passen bij het bedrijf. We zien dat steeds meer bedrijven het delen van algemene faciliteiten omarmen en hier de voordelen van inzien. Ze willen medewerkers daarnaast meer bieden; naast werkruimte ook ruimte voor ontspanning en gezelligheid.

Wat vind je de leukste type projecten om aan te werken?

Projecten waarbij er veel wensen en eisen zijn voor het (nieuwe) kantoor, maar die niet aansluiten bij de budgetten die een partij in gedachten heeft. Tijdens dit soort projecten heb je veel invloed op de partij hoe dit beter vorm te krijgen, wat overbodig is en hoe dit samengesmolten kan worden tot het ideale plaatje met realistische wensen en behoeften. Maar ook partijen die volledig blanco de zoekvraag ingaan zijn interessant. Hier kan je gezamenlijk achterhalen welke aspecten nou écht belangrijk voor hen zijn.

Welke rol spelen community-gerichte voorzieningen bij het beïnvloeden van de keuzes van huurders, en welke trends zie je op dit gebied?

Een grote rol. Je ziet dat bedrijven steeds meer de voordelen beginnen in te zien van een multi-tenant gebouw, waarbij de community faciliteiten centraal zijn georganiseerd. Veel (jonge) bedrijven of nevenafdelingen zijn zich daarnaast bewust van de voordelen van een community; het biedt de mogelijkheid tot kruisbestuiving op zowel sociaal- als zakelijk vlak.

Daarnaast zien we vooral dat trends als sociale (break-out)ruimtes, duurzaamheid, ESG-aspecten en vitaliteit binnen de kantooromgeving steeds belangrijker worden voor veel bedrijven en haar medewerkers.

Welke vraag zou jij aan Olivier willen stellen?

Je bent natuurlijk een echte Hagenees. Waar verschilt de Haagse commerciële vastgoedmarkt in jouw optiek in vergelijking met bijvoorbeeld die van Amsterdam?

Reageren is niet mogelijk