European Green Capital Valencia 2024

European Green Capital Valencia 2024

In onze recente artikelen hebben wij al een paar keer besproken dat wij veel kansen zien in Valencia. De stad verandert snel en er vinden veel initiatieven plaats om de stad te verbeteren. Valencia blijft investeren in de stad en dat heeft geresulteerd in dat Valencia in 2024 met trots de prestigieuze titel van Groene Hoofdstad van Europa mag dragen. Deze erkenning benadrukt de toewijding van de stad aan duurzaamheid en milieubewustzijn.

Hoe is het mogelijk?

In een stad die bekend staat om zijn spectaculaire vuurwerkshows tijdens Las Fallas, zou je misschien niet meteen denken aan duurzaamheid als een kenmerkende eigenschap. Toch heeft Valencia in verschillende opzichten groene ambities, met name op het gebied van stedelijke ontwikkeling.

Een veelbelovend project dat Valencia op weg helpt naar een groenere toekomst is de ‘Building Renovation Wave’. Dit initiatief wil een golf van renovaties van gebouwen en woningen bevorderen en versnellen, met als doel om tegen 2030 jaarlijks 2,5% van de gebouwen te renoveren. Dit resulteert in maar liefst 52.000 gerenoveerde woningen. Er wordt gestreefd naar het mobiliseren van particuliere investeringen door middel van samenwerkingen tussen de regionale overheid, particuliere bedrijven, financieringsinstellingen en buurtverenigingen. Hierbij speelt de overheid een sleutelrol in informatievoorziening, ondersteuning en stimulering.

Verder heeft het transformatieplan ‘Vara de Quart innovative tertiary-technology district’ veel aandacht gekregen in Valencia. Dit gebied van 59 hectare, momenteel in gebruik door bedrijven met weinig activiteit, staat op het punt om te worden omgevormd tot een district van innovatieve bedrijven. Bij de ontwikkeling van het vastgoed staan nieuwe duurzame normen centraal. Deze aanpak vertoont gelijkenissen met het Haven-Stadmodel in Amsterdam, waar wonen en werken samenkomen.

Interessant voor vastgoedorganisaties en investeerders

Valencia’s toekenning als Green Capital of 2024 onderschrijft onze visie dat Valencia interessant is voor jou als investeerder. Met een focus op duurzaamheid en stedelijke innovatie ontstaan er mogelijkheden voor investeringen in duurzame vastgoedprojecten. Wij zien enorme potentie in de revitalisering van verouderde wijken.

De nadruk op vergroening in Valencia betekent dat woningen moeten voldoen aan de duurzaamheidseisen van investeerders. Hierdoor zijn wij ervan overtuigd dat Valencia zich zal ontwikkelen tot een volwaardige stad waar een gezonde balans tussen wonen, werken en recreëren vanzelfsprekend is. Investeren in Valencia is daarom een toekomstbestendige keuze.

Reageren is niet mogelijk