Spring Real Estate adviseert bij ‘sale and leaseback’-deal in Zoetermeer

Spring Real Estate adviseert bij ‘sale and leaseback’-deal in Zoetermeer

Catella heeft de eerste transactie in de Benelux afgerond die voortkomt uit de verwerving van een meerderheidsbelang in de Franse Aquila Group vorig jaar. Het betreft een ‘sale and leaseback’-transactie voor een kantoor/industrieel object in Zoetermeer door het Franse SCPI-vastgoedfonds UPÊKA.

Het netto aanvangsrendement bedraagt 7,8%, de leaseduur zeven jaar. Spring Real Estate en KDLP traden op namens verkoper Midland.

Midland is een dochteronderneming van audiovisueel adviesbureau NFGD Zoetermeer, dat sinds eind jaren negentig is gevestigd in het 2.400 m² grote pand. UPÊKA wordt beheerd door Axipit Real Estate Partners, de vastgoedfondsbeheer van Aquila Group.

Ralph Willems, senior acquisition manager bij CIMB: ‘De transactie in Zoetermeer werd uitgevoerd in een zeer kort tijdsbestek, zeker voor een investeringsfonds in een nieuwe markt. We zien nu al positieve synergievoordelen ontstaan door de uitbreiding van Catella’s pan-Europese platform met de integratie van Aquila Group, na de eerste investeringen van het UPÊKA-fonds buiten Frankrijk, in Spanje en nu in de Benelux.’ CIMB is volgens hem actief op zoek naar meer investeringsmogelijkheden in commercieel vastgoed in de drie Benelux-markten voor UPÊKA en het Franse platform van Catella. nnemieke Diekman Redacteur Profiel Deze investeringen zullen vooral betrekking hebben op kantoren, retail en/of (semi-) industriële/logistieke activa met een prijskaartje van tussen de €1,5 mln en €15 mln. ‘En tegen hogere ‘value-add’ rendementen in vergelijking met de typische transacties van €20 mln en meer, die we eerder hebben gedaan in de Benelux voor Catella’s Duitse institutionele fondsen met hun core tot core-plus profielen’, aldus Willems

Spring Real Estate en KDLP traden op namens de verkoper. Prime Realty en AKD, fiscaal en juridisch, samen met PVM als technisch adviseurs, adviseerden UPÊKA ook bij de Zoetermeer-transactie.

Reageren is niet mogelijk