info@springrealestate.nl   +31 (0)20 658 95 98   Amsterdam | Den Haag | Oost-Nederland
Quick Scan: Arnhem

Quick Scan: Arnhem

Arnhem Centraal ontwikkelt zich steeds meer tot een aantrekkelijke vestigingslocatie door de nieuwe multifunctionele invulling. Door transformaties is de totale kantorenvoorraad in het centrum van Arnhem gedaald van 410.000 m² in 2013 naar 362.550 m² in 2018. Voornamelijk de verouderde kantoren voorraad wordt omgezet naar een andere functie.   Verschillende onttrekkingen uit de kantorenmarkt en een stijgende vraag hebben ervoor gezorgd dat het aanbod is gedaald naar circa 7%. We zien een voorzichtige trend van huurwaarde herstel en een toegenomen aantrekkelijkheid voor de beleggingswaarde. Hierbij verwachten we dat transacties op de korte termijn zullen laten zien dat de trend naar boven is gevonden.

Deze positieve ontwikkelingen worden bevestigd door de vestiging van de internationale onderneming Hoogwegt. Zij zullen aan de Noordzijde van station Arnhem Centraal circa 4.300 m² kantoorruimte realiseren voor eigen gebruik. Daarnaast heeft de (blauwe) Rijntoren op dit moment een bezetting van nagenoeg 100%. Het Stationsgebied is steeds meer in trek. ABC Planontwikkeling een mix-used toren bouwen op het station van Arnhem. Daarnaast zal de bereikbaarheid worden verbeterd doordat de reisfrequentie tussen West-Oost wordt verhoogd.

Spring Real Estate heeft de belangrijkste kantoorgebouwen geanalyseerd op basis van de belangrijkste indicatoren. De gepresenteerde informatie is gebaseerd op SpringBase.

Bekijk het meest actuele aanbod in Arnhem op onze aanbodpagina.

voorraad

Voorraad

Leegstand

huurprijs

Markt huurprijs

beleggingen

Transacties

Wilt u op de hoogte blijven van onze maandelijkse quick scan? Laat dan hier uw gegevens achter.

Comments are closed.