Officieel! Victoria heeft haar API binnen!

Officieel! Victoria heeft haar API binnen!

Met trots delen wij dat onze Property Manager in team Spring Valencia haar Agente de la Propiedad Inmobiliaria (API) heeft behaald en nu officieel de titel mag dragen in Spanje.

Wat is een API?

In Spanje is het wettelijk verplicht voor vastgoedmakelaars om zich te registreren. Deze registratie is essentieel om hun activiteiten binnen de vastgoedmarkt uit te voeren. Hoewel registratie verplicht is, is het niet noodzakelijk om deel te nemen aan een vereniging zoals de Agente de la Propiedad Inmobiliaria (API).

Veel vastgoedmakelaars kiezen er vrijwillig voor om zich bij een vereniging te registreren. Dit vrijwillige lidmaatschap wordt beschouwd als een teken van professionaliteit en expertise binnen de sector. Het biedt makelaars toegang tot een netwerk van collega’s, professionele ontwikkelingsmogelijkheden en ethische richtlijnen die de kwaliteit van dienstverlening aan zowel kopers als verkopers kunnen versterken.

Om in het bezit te komen van een API-titel moeten vastgoedmakelaars een cursus volgen en in totaal 240 uur besteden aan studie. Deze cursus behandelt een breed scala aan onderwerpen binnen de vastgoedsector, waaronder wet- en regelgeving, vastgoedbeheer, taxaties, eigendomsbeheer en meer. Na het afronden van de cursus moeten de kandidaten een examen afleggen om hun bekwaamheid en kennis te testen.

Deze opleiding is ontworpen om makelaars uit te rusten met de kennis en vaardigheden die nodig zijn om succesvol te opereren binnen de vastgoedmarkt en om de belangen van hun cliënten effectief te behartigen. Na succesvolle afronding van de opleiding en het behalen van het diploma, kunnen vastgoedprofessionals zich registreren bij de vereniging en de ministeriële titel van “Agente de la Propiedad Inmobiliaria” (API) in ontvangst nemen.

Wat betekent dit voor Spring Valencia?

Victoria, momenteel in de functie van Property Manager bij Spring Valencia, heeft haar diensten uitgebreid en is nu ook beschikbaar als makelaar. Deze toevoeging aan haar rol maakt haar een waardevolle allround professional binnen het team van Valencia.

De uitbreiding van Victoria’s takenpakket versterkt niet alleen de positie van Spring op de vastgoedmarkt in Valencia, maar draagt ook bij aan hun concurrentiepositie. Het stelt hen in staat om een breed scala aan diensten aan te bieden aan hun klanten, waardoor de waarde die ze kunnen bieden wordt vergroot. Victoria’s veelzijdigheid en expertise zijn van onschatbare waarde voor het team en dragen bij aan het voortdurende succes van Spring Valencia.

Hoe verliep het API traject voor Victoria?

“Toen mij de kans werd geboden om de API-cursus te volgen, twijfelde ik geen moment. Als een nieuwsgierig persoon die graag leert en gepassioneerd is over professioneel klantcontact, blijf ik trouw aan mijn eigenheid. Het is voor mij van essentieel belang om altijd het beste voor de klant te willen, terwijl ik er tegelijkertijd voor zorg dat de reputatie van het bedrijf intact blijft, met het besef dat al mijn handelingen in overeenstemming moeten zijn met de wet.

Een van mijn nog te behalen doelen is het worden van een bank-API. Dit houdt in dat ik toegang kan krijgen tot in beslag genomen woningen en ze commercieel kan taxeren (hoewel niet officieel), zodat de vastgoedagentschappen van de banken ze kunnen aanbieden. Tevens heeft dit proces mij geleerd dat Spring Real Estate voorop loopt in de sector en dat we waarde kunnen toevoegen.

Het aankopen van een huis is een van de meest cruciale beslissingen in het leven van een persoon. Daarom geeft het me voldoening te weten dat ik kan bijdragen aan het succes van deze beslissing, met inachtneming van de wet, de belangen van de klanten en de reputatie van Spring Real Estate Valencia.

Reageren is niet mogelijk