Union Street verkoopt hotelontwikkeling in Hoofddorp aan particuliere belegger

Union Street verkoopt hotelontwikkeling in Hoofddorp aan particuliere belegger

Union Street Investments heeft het kantoorgebouw ‘Gemini’ aan de Siriusdreef 22-28 in Hoofddorp verkocht aan een particuliere belegger. Union Street is een platform dat in 2015 is opgericht als toonaangevend vastgoedfonds dat investeert in verschillende Nederlandse vastgoedmarkten. Union Street is opgericht door en in eigendom van Monarch Alternative Capital LP, een vastgoedinvesteerder uit New York.

Het 10.000 m² grote kantoorgebouw zal getransformeerd worden tot een hotel met 300 hotelkamers. Daarnaast beschikt het gebouw over 188 parkeerplaatsen. Het hotel wordt naar verwachting in het eerste half jaar van 2021 opgeleverd. De Duitse exploitant GS Star zal het hotel gaan exploiteren onder de naam Holiday Inn, onderdeel van de InterContinental Hotels Group (IHG).

Het gebouw ‘Gemini’ is onderdeel van de kantorenportefeuille die Union Street Investments in 2016 aankocht. Spring Real Estate is assetmanager van Monarch en heeft in samenwerking met vastgoedadviseur Savills een uitgebreid locatieonderzoek uitgevoerd, waarna besloten is om het kantoorgebouw te ontwikkelen tot een hotel. Het ontwerp is afkomstig van architectenbureau Heyligers Design + Projects, die tevens de eigenaar heeft bijgestaan in het vergunningentraject met de gemeente Haarlemmermeer.

Union Street werd commercieel geadviseerd door Spring Real Estate en Savills tijdens deze transactie. Spring Real Estate zal tevens verantwoordelijk zijn voor het asset management. Daarnaast werd Union Street juridisch geadviseerd door Loyens & Loeff en technisch geadviseerd door Heyligers Design + Projects.

Spring Real Estate

Spring Real Estate is een landelijke vastgoed adviesorganisatie met een team van hoogopgeleide en analytisch geschoolde medewerkers. Het bedrijf is acht jaar geleden opgericht en in recordtijd uitgegroeid tot een ‘Top 15’ -bedrijf in de Nederlandse vastgoedmarkt.

Spring onderscheidt zich door het gebruik van technologie en data in combinatie met een sterke focus op langetermijnrelaties. Op deze manier verwezenlijkt Spring ​​gestructureerd data gedreven advies voor haar opdrachtgevers.

Union Street Investments

Union Street Investments is een platform dat in 2015 door Monarch Alternative Capital LP is opgezet. Het fonds richt zich op de aankoop van hoogwaardige kantoorgebouwen door heel Nederland. De portefeuille wordt uitsluitend gemanaged door Spring Real Estate. Spring Real Estate zal de portefeuille verder optimaliseren door actief asset management. Union Street heeft momenteel twaalf gebouwen in eigendom met een totaal oppervlakte van 99.200 m², waaronder kantoorgebouwen in Amsterdam, Rotterdam en Den Haag. Union Street streeft naar een verdere uitbreiding van haar Nederlandse vastgoedportefeuille.

Monarch Alternative Capital

Monarch Alternative Capital LP is opgericht in 2002 en investeert wereldwijd met circa 5 miljard aan beheerd vermogen. Monarch investeert primair in opportunistische of distressed bedrijfsobligaties, vastgoed, special situations credit en andere delen van de kredietmarket. Monarch heeft met haar strategie al meer dan 40 miljard geïnvesteerd met behoud van een consistente en herhaalbare aanpak. Monarch heeft 69 werknemers verdeeld over haar kantoren in New York en London, waaronder 23 investment professionals. Monarch heeft een lange en succesvolle investeringsgeschiedenis in opportunistisch onroerend goed in vastgoedmarkten die aan hun kernprincipes voldoen. Daarin onderhoudt Monarch substantiële relaties met lokale partners en adviseurs die in staat zijn om waarde toe te voegen aan hun portefeuille.

Reageren is niet mogelijk