Investeren in Valencia: Een Gids voor Wijken en Vastgoedkansen; Goed Ontwikkelde Wijken

Investeren in Valencia: Een Gids voor Wijken en Vastgoedkansen; Goed Ontwikkelde Wijken

Wij, Spring Real Estate Valencia, krijgen vaak de vraag: “Wat zijn de beste plekken om te investeren in Valencia?” Het antwoord op deze vraag is niet zo eenvoudig als het lijkt. Net als bij elke vorm van vastgoedbelegging, is er geen pasklare oplossing. Het antwoord is altijd: “Het hangt ervan af…”

In deze gids verkennen we in drie delen de beste investeringsmogelijkheden in Valencia door te kijken naar verschillende wijken die goed ontwikkeld, opkomend of juist minder ontwikkeld zijn. We helpen je de juiste keuzes te maken door de kenmerken en het potentieel van deze wijken te bespreken. In dit artikel gaan we dieper in op de goed ontwikkelde wijken.

 

Goed Ontwikkelde Wijken

Ciutat Vella: Het Hart van Valencia

In het bruisende hart van Valencia ligt Ciutat Vella, een populaire bestemming voor toeristen, studenten en expats. Deze historische wijk, gekenmerkt door zijn oude gebouwen en levendige pleinen, biedt een aantrekkelijk decor voor vastgoedinvesteringen. Met nabijheid tot geweldige bezienswaardigheden zoals de Turia-rivierbedding, Mercat Central, Plaza de Toros en Estación del Norte, geniet deze buurt van een centrale ligging die zowel bewoners als bezoekers aanspreekt. Bovendien biedt het uitstekende openbaar vervoersnetwerk via metro, bus, trein en Valenbisi (deelfiets) moeiteloze mobiliteit door de stad.

Bereikbaarheid:

 • 10 minuten fietsen van de Universiteit van Valencia (UV)
 • 20 minuten fietsen van het strand
 • 20 minuten rijden naar de luchthaven

De aanhoudende vraag naar huurwoningen en het potentieel voor waardestijging maken het een favoriete bestemming voor investeerders die op zoek zijn naar kansen in Valencia.

 

L’Eixample: De Hip en de Famous van Valencia

L’Eixample, bestaande uit Russafa, Gran Via en El Pla del Remei, staat bekend als een moderne en hippe wijk van Valencia die een divers publiek aantrekt vanwege zijn levendige sfeer en gevarieerde aanbod:

 • Russafa is het hippe gedeelte en staat bekend om zijn vele vintage shops, gezellige barretjes en cafés, en het bruisende nachtleven, ideaal is voor studenten en expats.
 • El Pla del Remei is de meest exclusieve en moderne buurt van de drie. Hier vind je luxe boetieks, high-end appartementen en voorzieningen die vooral welgestelden aantrekken.
 • Gran Via is een mix van Russafa en El Pla del Remei. Deze buurt heeft een breed scala aan restaurants met een gevarieerde sfeer, waardoor het ideaal is voor professionals.

Gunstig gelegen nabij Mercat Colón, Mercat Russafa en de winkelstraat Colón, is L’Eixample een bruisende culturele hotspot populair bij welgestelden, toeristen, studenten, expats en professionals. Het uitstekende openbaar vervoersnetwerk, met metro, bus en Valenbisi, maakt het gemakkelijk om de stad te verkennen.

Bereikbaarheid:

 • 10 minuten fietsen van de UV
 • 15 minuten fietsen van het strand
 • 20 minuten rijden naar de luchthaven

Het hippe, moderne imago en de centrale ligging dragen bij aan de hoge vraag naar huurwoningen en de groeiende populariteit van deze wijk.

 

El Pla del Real: Een Ideaal Gelegen Wijk in Valencia

El Pla del Real wordt beschouwd als een van de meest best gelegen wijken van Valencia, bekend om zijn ruime groene gebieden en nabijheid van de Universiteit van Valencia. Deze buurt biedt comfortabel wonen met diverse voorzieningen, waardoor het aantrekkelijk is voor studenten, expats en gezinnen. Gunstig gelegen nabij het Turia-park, het Mestalla-stadion en de Universiteit van Valencia, biedt El Pla del Real een ideale combinatie van natuur, sport en academische activiteiten. Het uitstekende openbaar vervoersnetwerk zorgt voor een gemakkelijke verbinding met de rest van de stad.

Bereikbaarheid:

 • 5 minuten fietsen van de UV
 • 10 minuten fietsen van het strand
 • 20 minuten rijden naar de luchthaven

Het diverse karakter en de strategische ligging maken het een favoriete keuze voor vastgoedbeleggers.

 

Benimaclet: Een Goedkope en Artistieke Wijk

Benimaclet, een artistieke wijk door zijn architectuur en oude dorpstijl, trekt studenten, gezinnen, expats en jonge professionals aan vanwege de levendige sfeer en betaalbare levensstijl. Met de nabijheid van de Universiteit van Valencia, Jardins del Real en Mestalla stadion, biedt Benimaclet een ideale locatie voor studenten, liefhebbers van groene ruimtes en voetbalfans. Wat betreft transport heeft de wijk uitstekende verbindingen via metro, bus, tram en Valenbisi, waardoor de rest van Valencia gemakkelijk bereikbaar is.

Bereikbaarheid:

 • 5 minuten fietsen naar de UV
 • 15 minuten fietsen van het strand
 • 20 minuten rijden naar de luchthaven

De levendige sfeer, betaalbare levensstijl en uitstekende bereikbaarheid maken Benimaclet tot een ideale keuze voor investeerders die mogelijkheden zoeken in de verhuurmarkt van Valencia.

 

Algíros: Het Studentenhart van Valencia

Algirós is een van de meest populaire studentenwijken in Valencia, waar studenten, expats en jonge professionals worden aangetrokken door de bruisende sfeer, betaalbare levensstijl en overvloed aan bars, pubs, clubs en cafés. De nabijheid van de universiteiten, Jardins del Real, het strand en het Mestalla voetbalstadion maakt Algirós een bijzonder aantrekkelijke locatie. Algirós biedt uitstekende openbaar vervoersverbindingen, zoals metro, bus, tram, taxi en Valenbisi.

Bereikbaarheid:

 • Loopafstand van UPV en UV
 • 10 minuten fietsen van het strand
 • 25 minuten rijden naar de luchthaven

Met zijn sterke studentengemeenschap en strategische ligging biedt Algirós uitstekende kansen voor vastgoedbeleggingen, vooral voor investeerders die geïnteresseerd zijn in een gebied met een constante vraag naar studentenwoningen.

 

Benieuwd naar de opkomende wijken en minder ontwikkelde wijken? Stay tuned! Morgen komt het artikel online over de opkomende wijken.

Vragen over deze wijken in Valencia? Neem contact op via info@springrealestate.com of bel +34 960 13 09 28 en we vertellen je graag meer.

Reageren is niet mogelijk