Investeren in Valencia: Een Gids voor Wijken en Vastgoedkansen; Minder Ontwikkelde Wijken

Investeren in Valencia: Een Gids voor Wijken en Vastgoedkansen; Minder Ontwikkelde Wijken

Gisteren hebben we in het artikel Investeren in Valencia de opkomende wijken behandeld. In dit artikel behandelen we de minder ontwikkelde wijken van Valencia. In deze gids verkennen we de beste investeringsmogelijkheden in Valencia door te kijken naar verschillende wijken. We helpen je de juiste keuzes te maken door de kenmerken en het potentieel van deze wijken te bespreken.

 

Minder Ontwikkelde Wijken

Patraix: Dorps Gevoel met Goede Bereikbaarheid

Patraix wordt beschouwd als een buurt van gemiddelde kwaliteit, zonder opmerkelijke uitmuntendheid maar evenmin tekortkomingen. De wijk trekt voornamelijk werkende professionals en gezinnen en lokale bewoners aan, die hier genieten van een dorps gevoel. Hoewel Patraix niet direct grenst aan grote attracties, is het goed bereikbaar via verschillende vormen van vervoer, waaronder metro, bus, taxi en fiets.

Bereikbaarheid:

 • 25 minuten fietsen naar de Universitat Politècnica de València (UPV)
 • 30 minuten fietsen naar het strand
 • 20 minuten rijden naar de luchthaven

Patraix biedt een acceptabele leefomgeving met een gevarieerd aanbod van voorzieningen en dankzij de nabijheid van het stadscentrum is het ook gunstig gelegen voor werk en vrije tijd.

 

Rascanya: Diversiteit en Betaalbare Leefstijl

Rascanya staat bekend om zijn diverse bevolking, waarbij sommige delen van de buurt bekend staan om conflicten en problemen. De meeste gebouwen in dit gebied zijn oud, hebben geen lift en verkeren in slechte staat. Niettemin blijft Rascanya aantrekkelijk voor professionals en gezinnen vanwege de betaalbare huisvesting die het biedt.

In de directe omgeving van Rascanya bevinden zich het Arena winkelcentrum en het voetbalstadion Ciutat de Valencia. Het gebied is goed bereikbaar met het openbaar vervoer, met opties zoals bus, tram, taxi en deelfietsen.

Bereikbaarheid:

 • 15 minuten fietsen naar de UPV en (Universitat València) UV
 • 20 minuten fietsen naar het strand
 • 25 minuten rijden naar de luchthaven

Ondanks enkele uitdagingen in de buurt, biedt Rascanya betaalbare huisvesting en redelijke toegang tot voorzieningen en onderwijsinstellingen.

 

Poblats Marítims: Uitdagingen met Potentieel aan de Kustlijn

Poblats Marítims staat bekend als een buurt met uitdagingen, gekenmerkt door verouderde gebouwen en een reputatie van onveiligheid. Niettemin hebben recente inspanningen geleid tot verbeteringen in de buurt en er is potentieel voor verdere ontwikkeling in de toekomst. Cabanyal, dat deel uitmaakt van Poblats Marítims, wordt steeds populairder bij investeerders vanwege de lage koopprijzen en ligging aan het strand. Veel van de charmante, oude dorpshuizen worden nu prachtig gerenoveerd. Ondanks deze uitdagingen blijft het gebied aantrekkelijk voor toeristen, expats, studenten en gezinnen vanwege de nabijheid van het strand.

De wijk heeft uitstekende verbindingen met het openbaar vervoer, waaronder metro, bus, taxi en Valenbisi.

Bereikbaarheid:

 • 10 tot 15 minuten fietsen naar de UPV
 • 5 tot 10 minuten lopen naar het strand
 • 30 tot 35 minuten rijden naar de luchthaven

Poblats Marítims biedt een unieke mix van potentieel en voordelen, met aantrekkelijke locaties en gemakkelijke toegang tot vervoer en recreatie.

 

L’Olivereta: Lokale en Goedkope Buurt

L’Olivereta wordt beschouwd als een buurt van gemiddelde kwaliteit, zonder uitgesproken sterke of zwakke punten. Het trekt voornamelijk werkende professionals gezinnen en lokale bewoners aan. De ligging nabij het Valencia Historisch Museum draagt bij aan de aantrekkelijkheid van de buurt, waar de goede bereikbaarheid met metro, bus, taxi en deelfiets zorgt voor een vlotte verbinding met de rest van de stad.

Bereikbaarheid:

 • 35 minuten fietsen naar de UPV
 • 40 minuten fietsen naar het strand
 • 10 minuten rijden naar de luchthaven

L’Olivereta biedt een acceptabele woonomgeving met toegang tot diverse voorzieningen en vervoersmogelijkheden, waardoor het geschikt is voor een breed scala aan bewoners.

 

Jesús: Comfortabel Wonen in de Stadlevendigheid

Jesús is een lokale buurt, geniet populariteit onder werkende professionals en gezinnen. De wijk bevindt zich in de nabijheid van bekende uitgaansgelegenheden zoals de Cream en Committee nachtclubs, evenals het treinstation Joaquín Sorolla met Parc Central eraan verbonden. Daarnaast is het centrum binnen 15 minuten te bereiken, waardoor bewoners gemakkelijk toegang hebben tot een scala aan voorzieningen en culturele attracties. Het openbaar vervoer is uitstekend ontwikkeld, met toegang tot metro, bus, trein, taxi en het Valenbisi fietssysteem.

Bereikbaarheid:

 • 25 minuten fietsen naar de UPV
 • 35 minuten fietsen naar het strand
 • 20 minuten rijden naar de luchthaven

Jesús biedt een aangename woonomgeving met diverse voorzieningen en gemakkelijke toegang tot vervoer, waardoor het een aantrekkelijke optie is voor verschillende bewoners.

 

Wij staan voor u klaar!

Spring Real Estate Valencia staat klaar om investeerders te begeleiden bij het verkennen van het diverse vastgoedlandschap van Valencia. Met onze expertise helpen we u de juiste beslissingen te nemen die aansluiten bij uw investeringsdoelen en risicobereidheid.

In de goed ontwikkelde wijken, zoals Ciutat Vella, L’Eixample en El Pla del Real, bieden we uitgebreid advies over de beste aanpak voor investeringen. Voor investeerders die streven naar groeipotentieel, kunnen opkomende wijken zoals Benimaclet en Campanar interessante opties zijn. We begeleiden u bij het identificeren van investeringskansen en het navigeren door de uitdagingen van deze opkomende markten.

Als u geïnteresseerd bent in het verkennen van minder ontwikkelde wijken zoals Patraix, Rascanya, Poblats Maritims en L’Olivereta, staan we klaar om u te adviseren over de mogelijkheden en risico’s. Met onze grondige marktkennis helpen we u bij het identificeren van renovatieprojecten en langetermijnstrategieën die passen bij uw investeringsdoelen.

Bij Spring Real Estate Valencia geloven we in een grondige aanpak en bieden we gepersonaliseerd advies dat is afgestemd op uw specifieke behoeften en doelstellingen. We staan klaar om u te helpen waardevolle kansen te vinden in Valencia’s diverse vastgoedlandschap, inclusief assistentie bij acquisitie.

Meer weten? Neem contact op via info@springrealestate.com of bel +34 960 13 09 28 en we vertellen je graag meer.

Reageren is niet mogelijk