Investeren in Valencia: Een Gids voor Wijken en Vastgoedkansen; Opkomende Wijken

Investeren in Valencia: Een Gids voor Wijken en Vastgoedkansen; Opkomende Wijken

Gisteren hebben we in het artikel Investeren in Valencia de goed ontwikkelde wijken behandeld. In dit artikel zullen we dieper ingaan op de opkomende wijken van Valencia. In deze gids verkennen we de beste investeringsmogelijkheden in Valencia door te kijken naar verschillende wijken. We helpen je de juiste keuzes te maken door de kenmerken en het potentieel van deze wijken te bespreken.

 

Opkomende Wijken

Campanar: Een Gemengde Wijk met Potentieel

Campanar is een veelzijdige wijk met een mix van nieuwe en oudere architectuur, die aantrekkelijke investeringsmogelijkheden biedt vanwege zijn voortdurende ontwikkeling. Oorspronkelijk een stad op zich, is Campanar nu door de groei van Valencia een wijk geworden, wat het bijzonder aantrekkelijk maakt voor bouwbedrijven.  Deze toevoeging aan de stad illustreert hoe Valencia steeds groter en dynamischer wordt.

Gebieden zoals Sant Pau, Campanar en Beniferri zijn goed ontwikkeld, terwijl andere delen nog in ontwikkeling zijn, wat verschillende investeringskansen creëert. Deze variëteit in ontwikkelingsstadia trekt gezinnen en expats aan vanwege diverse woonopties en voorzieningen.

Campanar is tevens een belangrijk zakencentrum met een aanzienlijke concentratie van bedrijven, waardoor de wijk bijzonder aantrekkelijk is voor professionals. Daarnaast dragen de nabijheid van Bioparc, het Palau de Congressos en Casino CIRSA bij aan het aantrekken van mensen die op zoek zijn naar een levendige en gevarieerde woonomgeving.

Bereikbaarheid:

 • 25 minuten fietsen naar de Universiteit Valencia (UV)
 • 35 minuten fietsen van het strand
 • 15 minuten rijden naar de luchthaven

 

La Saïda: Een Wijk voor Gezinnen en Professionals

La Saïdia, grenzend aan het Turia-park en Jardin del Real, biedt een levendige woonomgeving voor een diverse gemeenschap, geliefd bij werkende professionals, gezinnen en groenliefhebbers. De aantrekkingskracht van La Saïdia wordt versterkt door de nabijheid van de imposante Torres de Serrano en het historische centrum, El Carmen, beide op loopafstand bereikbaar. Deze eigenschappen maken het tot een uitstekende investeringskans, vooral voor investeerders die op zoek zijn naar een rustige residentiele buurt dicht bij het centrum.

Wat mobiliteit betreft, geniet de buurt uitstekende verbindingen met het openbaar vervoer, waaronder metro, bus, tram, taxi en Valenbisi, waardoor bewoners gemakkelijk door de stad kunnen reizen.

Bereikbaarheid:

 • 10 tot 15 minuten fietsen van de UPV en UV
 • 20 minuten fietsen van het strand
 • 20 minuten rijden naar de luchthaven

 

Benicalap: Betaalbare Woonwijk in Valencia

Benicalap staat bekend als een van de betaalbare woonwijken in Valencia, ideaal voor zowel kopers als huurders. De wijk trekt werkende professionals, gezinnen en studenten aan die op zoek zijn naar een betaalbare levensstijl. Met het gemeentelijk park Benicalap en het Palau de Congressos in de buurt, biedt de wijk gemakkelijke toegang tot groene ruimtes en culturele evenementen. Bovendien bevindt Benicalap zich op korte afstand van Burjassot, waar grote universiteitscampussen, waaronder de Universiteit van Valencia, gevestigd zijn.

Het openbaar vervoer in Benicalap is goed ontwikkeld, met metro, bus, tram taxi en de fiets, wat de buurt verbindt met de rest van de stad.

Bereikbaarheid:

 • 15 minuten rijden naar de UV
 • 25 minuten rijden naar het strand
 • 20 minuten rijden naar de luchthaven

 

Camins Al Grau en Quatre Carreres: Levendige Wijken tussen Stad en Strand

Camins Al Grau en Quatre Carreres zijn twee aangrenzende wijken gelegen tussen het strand en het stadscentrum van Valencia. Door hun gunstige ligging en diverse voorzieningen trekken ze een breed publiek aan, waaronder toeristen, studenten, professionals, expats en gezinnen. De nabijheid van populaire attracties zoals het kunst- en wetenschapsmuseum, het oceanografisch centrum, de MYA-nachtclub en de winkelcentrums Aqua en El Saler biedt bewoners een breed scala aan recreatieve en culturele activiteiten binnen handbereik.

Het openbaar vervoer in beide wijken is uitstekend ontwikkeld wat voor een goede verbinding met de rest van de stad zorgt.

Bereikbaarheid:

 • 10 tot 15 minuten fietsen naar de UPV en UV
 • 10 tot 20 minuten fietsen naar het strand
 • 20 tot 25 minuten rijden naar de luchthaven

De strategische ligging van Camins Al Grau en Quatre Carreres biedt een aantrekkelijke leefomgeving met diverse voorzieningen, wat deze wijken ideaal maakt voor verschillende doelgroepen.

 

Benieuwd naar de minder ontwikkelde wijken van Valencia? Stay tuned! Morgen komt het laatste artikel van de gids online over de minder ontwikkelde wijken.

Heb je het artikel gemist over de goed ontwikkelde wijken? Kijk dan op onze website en lees meer!

Vragen over deze wijken in Valencia? Neem contact op via info@springrealestate.com of bel +34 960 13 09 28 en we vertellen je graag meer.

Reageren is niet mogelijk