info@springrealestate.nl   +31 (0)20 658 95 98   Amsterdam | Den Haag | Arnhem | Utrecht
Amsterdam, Utrecht en Den Haag: beste steden om in kantoren te beleggen

Amsterdam, Utrecht en Den Haag: beste steden om in kantoren te beleggen

De kans dat een kantoorruimte binnen een jaar wordt verhuurd is het hoogst voor kantorenlocaties in de regio’s Amsterdam, Utrecht en Den Haag. Dat stelt vastgoedadviseur Spring Real Estate in haar eerste Dutch Office Locations Ranking.

In het rapport is de verhuurbaarheid van 159 kantorenlocaties in 34 gemeenten onderzocht en vertaald naar een verhuurkans tussen 0 en 100 procent. Het gros van de top 10 bestaat uit kantorenlocaties in de regio’s Amsterdam, Utrecht en Den Haag.

De ranking heeft voor velen wellicht een verrassende winnaar. De Amsterdamse Zuidelijke IJ-oever bleek in de analyseperiode een uitermate succesvolle locatie en is als hoogste geëindigd. Het dynamische gebied heeft zich de afgelopen jaren spectaculair ontwikkeld. Amsterdamse locaties zijn onverminderd populair bij kantoorgebruikers. Bijna de helft van de top 10 locaties bevindt zich in de hoofdstad. De prominente Zuidas is te vinden op plaats 3. Hier blijft de voorraad zich uitbreiden met kantoortorens van de hoogste kwaliteit. Het Amsterdamse Centrum en het RAI-gebied zijn tevens te vinden in de top 10.

Het is opvallend dat steeds meer goede gebieden de frictieleegstandsgrens naderen. Acht locaties in Nederland hebben een absolute ‘core’ (A) status, een investeringsklasse met het laagste risicoprofiel. In de zogenaamde core gebieden stijgt de prijs van kantorenvastgoed snel en worden nu rendementen behaald die vergelijkbaar zijn met de periode voor de financiële crisis. Deze ontwikkelingen zorgen voor een steeds sterkere scheiding tussen primaire en secundaire locaties.

Het Bio Science park in Leiden is geëindigd op de tweede plaats. Het Centraal Stationsgebied van Utrecht staat op de vierde plaats. Het Haagse Beatrixkwartier en Benoordenhout sluiten de top 10 af. De enige kantorenlocatie in de top 10 dat zich buiten de Randstad bevindt is de High Tech Campus in Eindhoven.

Download het rapport >>

Reageren is niet mogelijk